Fick bli nattbuss hem…

Visst var det Markoolio som upptäcktes på en nattbuss? Eller är det bara en skröna?
Min egen erfarenhet på området att ”åka nattbuss” är ytterst begränsad. Har inga minnen av att jag någonsin tagit nattbussen hem? Måste väl ha skett någon gång, men inte är det speciellt ofta…
Men i måndags hände det! Galet smidigt egentligen, var hemma på några minuter. Avgick dessutom oftare än 50, och stannade utanför porten. Ända problemet var väl att där mitt i natten hitta busshållsplatsen på Vasagatan, låg ju på ”fel” sida! Å att sedan ta mig upp ur sängen tisdag morgon för att ta mig till jobbet.

Hela situationen var egentligen rätt korkad. En combo av tjurskallighet och oflyt kan man säga. Teknikstrul och väskkaoset gjorde att vi var försenade hem. Landade dryga timmen efter planerad ankomst. Vårt lilla resesällskap hade dessutom utökats med en systerson.
Planen var ju Arlanda Express, och bra priser för ”grupper” på röda dagar. Det var fortfarande röd dag, men bara i några minuter till, och där sprack det...
Fullpris, och det är billigare att ta en taxi. Vilket vanligen är mitt sätt att ta mig hem när jag kommer sent.
Men nu blev jag blåst av en taxiförare när jag ankom från Berlin förra veckan, så jag hade bara ingen lust att gynna dem igen.
Blir fortfarande tvärputt vid tanken.

Så det fick bli flygbuss…
40 minuter in till city, typ…
Å nattbussen på det…
Kära sängen först vid två…

Skulle kanske behövt en sovmorgon! Det är slitigt att ha semester!

Taggar: Förseningar, SL Nattbuss;

Kommentera inlägget här :