Pasta Problem...!


I går käkade jag lunch på KARSTADT, Ku'damm. De har en matvaruavdelning i källarplan med bl.a. denna lilla italienska bar. Här serveras rykande färsk pasta! Bakas, eller snarare knådas och valsas i baren.
 
I går var det pasta med pfifferlinge, kantareller. Men det gick inget vidare för pastakocken! Kan hända det var hans första dag på nya jobbet? 
Degen var fixad, men för att få rätt design på pastan... Vilken kamp!
Han slogs med pastamaskinen under hela min lunch! Säkert blev det inte heller bättre av att veta att han hade publik under arbetet!

Ett besök i väg!

 
Nå't nytt för varje besök, är ett måste! Även om det inte såg ut att bli så den här ggn.
Dessa dagar har vi bara gått på säkta kort! Men så i dag, på väg til loppisen på Arkona Platz fick vi en idé.
Vi hade lite tajt med tid, brunchen på Noah's hade dragit ut extra på tiden. Eller snarare, himmlen hade öppnat sig några gånger så frågan var om vi skulle stanna under den stora markisen...?
 
Studerade tunnelbanekartan på perongen och såg att tåget gick till Olympiastadion.
Men varför inte? Har haft det på min "att göra lista" en tid.
Vilken lyckat tur, vilket ställe!! Återigen en av dessa platser då man bokstavligt känner historien! Man ser bilderna framför sig! Vilket bygge! Stort, pompöst!
Dessutom hade vi vädergudarna med oss! I dubbel bemärkelse! Del för att lägga kulisser till riktigt dramatiska bilder, dels för att de inte släppte ifrån sig ens en liten droppe regn!

Sett en TV...

Historien går igen, och igen... Det är fotbollsVM, alltid i Berlin kan man undra?
Minns speciellt 2006 när alla skulle ha platt TV, korvkiosk så väl som finkrogar! De hängde i taken, surrades fast på lådor eller på väggar! Alltid utomhus! Raderna av skärmar tog aldrig slut!
 
Nu är det dags igen! Alla apparater skulle monteras och surras fast!
Ingen TV, tomt på folk!
I går spelade Tyskland och varenda ställe var byst med folk!