Inte riktigt godkänt...!

Försöker vara positiv och väljer alltid SAS om det är ett möjligt alternativ. Reser ofta nog för ”EB Silver”, så min referensram är relativt bred.
Äntligen några dagars ledighet! Semester och 16:30 flighten från Arlanda till Berlin.
Favoriten, möjligt att jobba en nästan full dag. Men ändå komma fram i tid för att kunna gå ut och njuta av kvällen på plats.
 
Bra start! Mycket trevlig kvinna i disken för incheckning!   
Snabbt och smidigt genom ”security”...
Såg sedan fram emot loungen, som visade sig vara knökfull. Nu vet jag att det pågår ombyggnader, och att ytan kommer att utökas.
Fick senare höra att det var möjligt att besöka även den tillfälliga loungen som finns skapad under tiden för ombyggnad. Men varför inte informera om detta?
Måste ju visa upp min biljett för att bli insläppt!    
Dagens meny bestod av kallskuret i form av en smakrik salami, en potatissallad som kan ha varit lite upphottad med saffran för snygg gul färg och till det en grönsallad med huvudsakligen ruccola.
Nja, inte i kö för en Michelin stjärna…
 
Nu kan jag väl hålla med de som tycker att detta handlar om lyxproblem. Det hela är frivilligt och så vidare…
OK, alla kan ha en dålig dag på jobbet, även SAS kocken…
Jag fick ju ändå en plats i ”fönstret” där jag trivs bäst, men fick ta vinet i ett vanligt dricksglas då vinglasen tagit slut… Ja, ok...
 
Boarding i tid…!
Fullt plan och det gällde även de främre raderna. Men även här var det ”någon” som hade en mindre bra dag.
Lite för jobbigt att dela ut våra papplådor med käk. (Mer potatissallad, by the way... ;-)
Men jag har förståelse, en full flight och det är bara 90 minuters flygtid till Berlin. Det är stressigt att hinna med alla måsten!
Både servera och dessutom komma ihåg att le. Säkert en massa extra frågor som tar tid och önskemål om kaffet först efter maten…
 
Samma ”någon” tillbringar därefter resten av flighten med sin telefon… Ett slarvigt fördraget draperi. Jag satt på 2D med full insyn.
Lovar, det var djup koncentration på skärmen där! Spel? För jag hoppades han inte kollade FB? 
Inte vad jag vill se som gäst! Skulle kanske ha filmat det hela, gjort succé på FB!
Taggar: B747, Lounger, SAS;

Blue1 och B717

Har gjort en ny bekantskap! Det finska bolaget Blue1.
Visserligen helägt av SAS men ändå, till viss del med en egen profil. De bjöd på service för tusan!
Man välkomnades med ett äkta leende!
Eller var det kanske orättvist? Men sorry, mina SAS känslor just nu ligger ganska lågt…
 
Har blivit två sträckor med Blue1 fram till nu. Båda gångerna har det gällt Berlin. De använder mindre plan, ”B717” med konfigurationen 2+2 och trafikerar sträckan Helsingfors - Berlin via Stockholm. Förvånansvärt mycket plats trots att planen är av mindre modell! Första turen var det en jobbresa och ”economy” biljett eller SAS Go om vi ska vara lite formella. Min vana trogen hade jag bokat in mig på ”gång”, sista raden.
Redan första intrycket, man kände sig verkligen välkommen!       
Perfekt avgång vid 10, inga köer vid ”security” då Thai och alla USA fararna redan passerat.  Till och med avgång före utsatt tid, knappt halvfullt plan… 
Mycket behaglig flygtur!!
 
Sedan var det ju lustigt att springa på syrran vid gaten bredvid. Hade ingen aning om att hon skulle ut och flyga! Vilken tur att man har facebook så man ser vad som händer i världen!
 
Senast var det vid hemresan efter midsommar. Avgång från Berlin-Tegel… 
En tur som hade kunnat bli riktigt seg med tanke på att vi redan vid incheckning fick besked om försening. Planet hade då ännu inte lämnat Arlanda…
Nu måste jag väl lägga till att vi var mer lyckligt lottade än andra. Tegel i all ära, men det är en flygplats som lever på övertid sedan några år.
SAS flyger ju dessutom från en mindre sidoterminal med ytterst begränsat utbud i form av service. Vår plan var redan från början att testa ”Lufthansa Business Lounge”, och utrustade med plus biljetter för tillträde. Men det är en annan historia!
 
Kan bara fortsätta med mina lovord! Denna gång från rad 2 och Plus. Serveringen var utmärkt! Behagligt, rogivande! Kan till och med ha inneburit lite extra benutrymme? Vare sig det är så eller ej, det är ju känslan som räknas!
Nu var vi ändå ett antal timmar sena till Arlanda. Gjorde att många missade sina anslutningar och väntade på att bli ombokade. Men trots det tror jag att personalen ändå lyckades hålla alla passagerarna på relativt gott humör. Bra med information! Samma goda service!
Kan lova att jag redan börjat spana efter dessa avgångar inför nästa Berlintur!
Taggar: B717, Blue 1, Lounger;

Bryggeri Besök !

Under senaste besök i Katowice, hade en av mina kollegor arrangerat ett mycket trevligt "after work" evenemang. En guidad visning av ett närliggande bryggeri "Tyskie Browarium".
Nu är jag ingen riktig ölälskare, men detta var riktigt spännande! För att inte säga en fröjd för ögat!
Rktigt snygga miljöer! 
Tog oss drygt tre timmar att ta oss runt hela anläggningen och med oss hade vi en mycket kunnig engelsktalande guide. 
Det var allt från historia, och deras eget museum till modern öl tillverkning.
Hela turen avslutades sedan med ett besök i deras egen pub.

Bryggeriet har regelbundna guidade turer på engelska. Skulle någon ha vägarna förbi? Detta är helt klart värt ett besök. Dessutom till en mycket symbolisk kostnad!
Synd bara, skulle ha haft en "riktig" kamera med mig!
Taggar: AW;