Berlin-Tempelhof, Flughafen...

Hade tänkt att ta mig hit redan i höstas, men inspirationen avtog då jag insåg att jag missat den med några år.  Stängdes redan 2008. Synd, för det hade varit intressant att även se insidan. 
Nu satt vi ju där på "Knofi" efter lunchen och funderade på att avsluta dagen. Men man kan ju inte avsluta en söndag i Berlin redna vid tre!! Åka hem och tvätta, typ...?
Ligger ju praktiskt taget runt hörnet!
Så vi fortsatte promenaden!
 
Flygplatsen började byggas 1923 och blev en av Europas storflygplatser och bjuder på en mycket tidstypisk arkitektur! Nu är hela byggnaden minnesmärke, och används för bl a mässor.
Andra sidan, men landningsbanor och taxi banor ger en enorm yta för avkoppling. Man kan grilla, flyga drakar, jogga, köra inlines, mini golf, ta en pick nick, åka rullskidor, ja allt!! Men jag som är svag för flyget. Attan, gillade deta...! Ja, inte "parken", allt "flyg inspirerat" som bevarats!! De supertyska husen!
Frågan är om jag måste tillbaka, med ett "vidvinkel"? Så stort, svårt att fömedla en känsla med bilder...
Tyvärr kommer man inte så nära på baksidan. Mna ser baksidan, men här skulle man behövt en bättre zoom...
Undrar om man någonsin blir helt nöjd...?
En av de två start och landningsbanorna. Området är gigantiskt!

Berlin Marathon...!

Med start runt hörnet!
Alltså startade jag dagen på balkongen. Hade ett "hål" mellan träden där jag kunde se löparna passera.
Friskt luft och härlig sol gjorde det hela till ett rekordlopp! Jag hade bokta möte vid Hotel Adlon med kollegan två timmar efter starten. Trodde de skulle bli en ganska lång väntan.
Men de två i toppen sprang om mig redan ett kvarter före! Lite drygt två timmar att ta sig runt drygt fyra mil! Jag skulle ta mig tre kilomet, och blev försenad. Men till mitt försvar, det var ju på grund av loppet och alla avspärrningar.
 
Tog oss via parken ner till Potzdammer Platz... Fortfarande en ström av löpare. Härligt väder med strålande sol, vilken folkfest! Dessutom invasiona av danskar! 
 
Kollade kartan för att få till en lunch. Då tar man sig gärna en bit iväg från alla turister. Valet föll på Kreutzberg, och Bergmannerstrasse. Med en närmare titt på kartan konstaterde vi att det är närmare att gå, än att trassla med tågbyten! 
Fattar inte hur det går till, men Berlin krymper för varje dag...!
Allt, ligger ju inom gångavstånd!
Men här blev vi lite fega. Körde ett säkert kort med favoriten "Knofi". Först på ena sidan gatan, sedna en kaffe på andra sidan gatan. Deras "bakficka". (Det är där de även har kakor...)
 
Efter det var vi ganska nöjda.
Jag funderade på en promenad hem via Schöneberg. Den närheten hittade jag ju i går! Men så fick vi tillbaka energin. Next stop, Flyghamnen Tempelhof praktiskt taget runt hörnet...
Lustig prick där på storbilds TVn. Tror vi såg honom när han kom springandes föbi oss utan skor i bara strumporna. Sedan visdade det sig att han var värsta tyska schlagerkungen och brände loss en klämmig låt om att ta av sig skorna, eller vara utan skor, eller... Ja, nå't med skor. Frågan var om han sprang hela maran? Han har en skum nummerlapp!
Knofi, en av mina favoriter! Men jag vet nu att jag föredrar andra sidan gatan! Deras lilla bakficka är mysigare, och där har de även lite kakor. Viktiga saker att veta!
 

Maran på Inlines...!

I dag försökte trodde jag att jag befann mig bortom alla evenemang. Det laddas ju inför morgondagens mara.
Men så var det inte. Hamnade mitt i Berlin Marathon på Inlines... Hög stämning, gasen i botten!
Långa rader av skrinnare...