På en annan del av Gärdet...

I dag kan vi snacka om ett sommarlojt Stockholm. Stockholmarna har lämnat stan och intagit hängmattan.
Nästan tomt på bussen när man tuffar igenom stan på morgonen. Men fullt av ivriga morgonpigga turister! Tidigt ute och med kartan redo. Förut såg man det på kameran runt halsen, i dag är det kartan som gäller!
Eller en stor fet guidebok! Konstigt egentligen, med tanke på att det mesta ryms i mobilen?

Tycker själv jag är ganska så bra på ”Stan”. Men under sista tiden har ett namn dykt upp som jag inte haft riktig koll på; Hakberget. Var ligger Hakberget? Jo då, 72an går till Hakberget, eller kanske inte alls för den går ju till Karlberg? Väldigt förvirrat!

Tills jag insåg att det var inte till Hakberget vi skulle, det var Hakberget vi just passerade och en massa turister dessutom!
Hakberget måste finnas med i guideböckerna!

Så efter jobbet tog jag mig en promenad…
Måste ju ha koll på närområdet! Vad var det turisterna kände till som jag missat?
Borde kanske köpa mig en guidebok om Stockholm och hitta nya vägar…?

Låt mig presentera Hakberget, som på sin höjd kan kallas kulle! På en annan del av Gärdet!

Taggar: Gärdet, Hakberget;

Fyra månader senare...

Tänk så mycket man kan hinna leva, uppleva, och levaupp på fyra månader!

Fyra månader av konstant påfyllning av Inspiration! Härlig inspiration som får en att le fånigt när man traskar hem från jobbet, sova gott om natten och bara vilja mer!
Allt man inte hade en aning om, men som plötsligt är så spännande och intressant att veta.  

Den egna kunskaper man inte använt på åratal, inte var riktigt säker på, men som ändå finns där djupt ner och fullt möjligt att gräva upp för att åter börja praktisera!
Man växer en smula!
I dag, på dagen fyra månader sedan jag lämnade VF efter tio år…!

En sak är säker...
Ännu är det INTE nedräkning till pension som gäller!
Frågan jag ställer mig är snarare varför detta med förändring alltid är svårt men samtidigt så befriande när man väl är igenom…?

Taggar: Tankar;

Service över förväntan...!

Det var ju de där med en inställd flighter och kompensation...
Kvällstidningarna som älskar att oja sig över alla stackars flygresenärer som fastnar än här eller där.
Jo då, har själv suttit där! En lång natt på Las Vegas International. Skulle flyga upp till NYC, och budgetbolaget jag åkte med plötsligt fick för sig att ställa in. Blev jag blåst på ett dygn i NYC, surt. Men det var en billig biljett.
Annars har det varit kortare förseningar eller bagage på avvägar. Har försökt få ersättning några gånger, men utan någon större lycka.

Nu var det flighten till Berlin med SAS. Trots omständigheterna sköttes det hela på plats smidigt och informationen var tydlig. De fixade hotel och vi uppmanades att spara kvitton för alla eventuella utlägg.
Kanske inte helt klart var man sedan skulle vända sig med sina kvitton. Men efter ligt googlande hittade jag rätt på hemsidan. Men väl på rätt ställe var det bara att registrera kvitton och bankuppgifter. Fotade min kvitton och skickade med som bilaga.

Automatsvar kom direkt, handläggningstid på 3 veckor…

Döm om min förvåning när jag redan nästa fm fick ett svar från SAS kundtjänst där de meddelade att de hade betalat ut pengarna till mitt konto! Allt utom ett glas vin i baren... Var ju tvungen att testa!  Men mat och taxi godkändes! Kan inte bli annat än imponerad! Service!

Så var det MODERNA, bolaget där jag har min hemförsäkring. Kan meddela att de inte var sämre! Ingen onödig administration, räckte med att jag kunde uppge flyginformation.
sasVisst, inte så man blev rik på kuppen, men i alla fall lite plåster på såren!

Väl värt att ansöka om…

 
Taggar: Ersättning, Förseningar, Kompensation, Reseförsäkring;