Dagens projekt...

Eller snarare aftonens...
Har funderat en tid. Alldeles för rastlös att stå och vänta på alla dessa kommunikationer när jag ska hem från jobbet. Kan inte vara så långt, bara några stationer med t-banan. Har noga kollat bästa vägen, cykelbanor i Stockholm. Ska inhandla en cykel. Tänkte provgå redan nu! Cykelbanor i Solna, finns bara att hämtas som karta på biblioteket i Solna Centrum. Solnavägen rakt fram, 7-8 km... Kan inte var något problem.
 
Missade dagens CORE och regnet hade ju upphört, så varför inte testa? Hade tid på mig, skulle vara hemma till åtta först. Drog från jobbet strax före sju, så det var ju lugnt.
Kanske lite mörkt, kanske lite vått och halkigt?
Nu förstår jag varför man inte har någon cykelkarta på nätet fö Solna. För det finns inga cykelbanor i Solna! Där ska tvärbanan fram, så till dess kommer ingen fram!
En bravad att ta bara sig fram till Solnavägen!
 
Solnavägen och jag gick, och jag gick... Kanske lite ensamt å väldigt halt!
Omkörd av någon enstaka cyklist! Modiga män!
Slutligen, Karolinska... Ännu en gigantisk byggarbetsplats! Här kan jag erkänna att jag var på väg att ge upp. Kändes som jag aldrig skulle ta mig hem. Men just som det var som motigast fick jag se en blå lång buss, TREAN! Stan är nära! Ny energi, och jag fortsatte att gå, och gå, och gå...
Äntligen, över Essingeleden, STAN jag kan se den! Här hade till och med gångbanan försvunnit! Nu var det bara att leka cykel!
 
Å sedan diagonalen, rakt ner mot Karlberg.
Vid det här laget hade jag fått nog av cykelbanor. Att ta genvägen via Karlberg kändes inte så där jättebra. Så jag fortsatte upp runt Fridhemsplan. Telefonen var oroväckande röd, så Lady GaGa hade jag fått tystna halvvägs. Men här fanns ju lite annat att se på.
 
Väl hemma kollade jag promenad appen. Inte snackar vi 7-8 kilometer.
22 km hade jag avverkat. De där med att vara hemma till åtta hade ju spruckit med råge. Nästan två timmar. Frågan är om det ens är möjligt att ta sig fram med cyckel? Kanske närmare att köra E4an...?
Men där bygger de ju också om...? Men jag har gått hem från jobbet!
Någonstans vid Karolinska. Läckert! Här har jag aldrig varit förut!
Essingeleden, och jag ser stan på håll...!
Yes, en betalstation! Nu är det nära!
 

Måste få skryta...!

Det är händige Andersson som varit framme! I dag har det varit långkok igen! Inte bara teoretisk matlagning i TV soffan! Kört live, så attt säga! Måste ju prova om det går? Om jag kan? 
Det lagades Guslsch soppa, passande så här en kylig dag. Även om soppa kanske är söndagsmat...? Smakade utmärkt, fast det var lördag.
 
Men egentligen, sopporna och grytorna har jag ju övat på.
Det var gårdagens storverk, som blev ett fantastiskt bakverk! Av klass desutom, om jag får säga det själv!
För ett år sedan, hade jag aldrig hört talas om det. Men så dansade coola Sigrid Bárány in i TV rutan och jag var såld! Pavlova, denna ursnygga maräng tårta som tycktes hänföra alla TV kockar. Har laddat i närmare ett år. I går var det dags för praktik... Häpp!
Förförisk god och mäktig som få... Men framför allt, ett litet konstverk. 
Kan hända att jag går på Macarons nästa gång... Kanske, kanske...
 

Inspirationen som försvann...

Eller är det så att inspirationen fryst inne?? 
Att den för att återfinnas måste tinas, och behandlas extra väl...?
Man jobbar, man sover, man stirrar på en bildskärm. Slås av ett dåligt samvete, borde träna mer... Samtidgt slåss jag mot ett virus. Men hallå, inte förkyld igen!? Å igen...
Å så var det drömmar om semester...
 
Men inte i dag, och inte i morgon heller!
Viktiga papper och sovrummet får företräde, i alla fall för stunden. Varför kan man inte flyga Thai över Atlanten?