Skor, massor av skor...!

Vilket fynd, och helt oplanerat!

Startade redan första dagen med en shoppingrunda som sig bör. Ett försök att åter hitta ett par nya skor, eller snarare samma svarta sommarmodell som tidigare och kanske nåt passande för hösten…?  
Kan kanske tyckas lite tråkigt med samma modellen men har varit en favorit i flera år! ”Bor” i dem under sommaren och då måste de bytas innan de kan gå av sig självt. Kollade redan vid besöker i våras, men då var det helt slut.
Första dagens shopping blev en flopp. Inte ens en ynka liten tygkasse.  Dessutom var baren jag alltid äter lunch vid stängd. Stängd under hela fotbolls VM, vilken katastrofdag! J

Nytt försök under sista dagen. Nära på lika illa, men just när jag höll på att ge upp helt såg jag en helt ny lite butik. Fönstren tapetserade med stora REA skyltar, och då måste man i alla fall kolla läget. Hittade direkt dessa ursköna blå ”Reiker” på rean! Taget!
Men vad fanns en trappa upp, lite bakom? Jo, en låda med mina svarta favoriter! Lycka!  
Full av ny inspiration forsade jag över gatan till den stora skobutiken. Där stod ett par svarta stövletter i min väg. Med lite silver vid tån!

Även detta en modell jag testat tidigare och bara älskat! Men nu med lite högre skaft och därmed ultimata!

Väl i provartagen insåg jag att de även fanns i brunt, med lite guld…

Alla dessa svåra val…

Taggar: Skor;

Tempelhof, så värt att vänta på...!

Vad är det med dessa ”övergivna platser”, som så starkt lockar och kittlar fantasin?
Tempelhof, en av Berlins mer mytomspunna flygplatser belägen centralt, med en spännande historia under en dramatisk tid i Europa. Började byggas redan på 20-talet och planen var en modern storflygplats, något att visa upp för omvärlden. Byggnaden är än i dag med på listan över världens 10 största byggnader! Flygplatsen invigdes i början av 40-talet och spelade senare en viktig roll efter kriget då förnödenheter flögs in till en stad under blockad, helt omgiven av öst. Flygplatsen lades sedan ner för 10 år sedan 2018 och har därefter varit stängd för allmänheten. 

Och det var väl ungefär då, som jag fick upp ögonen för byggnaden och dess historia... Har Tempelhof verkligen trafikerats av zeppelinare?? Är det möjligt att man kört in flygplanen i byggnaden när det var dags för ”boarding”?Är arkitekturen så läcker och tidstypisk som det sägs?

Har besökt platsen vid flera tillfällen på senare år. Promenerat runt den gigantiska byggnaden, strosat över de forna start och landningsbanorna men även varit fram till huvudentrén och försökt kika in…  Men inte en chans att komma in!
Nu äntligen, finns det guidade turer med engelsk guide! Rekommenderas på det varmaste! Vilken häftig upplevelse! Flygplatsen står kvar, som den lämnades för 10 år sedan. Det ända bagagebandet, skyltarna för växlingskontor och disken för incheckning…
Turen tog drygt två timmar och det var tidvis ett motionspass. En hel del travande i trappor, och långa avstånd. Byggnaden är ju gigantisk! Avslutades till slut uppe på taket med utsikt över start och landningsbanor och Berlin från ovan.

Men så värd 10 års väntan!  :-)  

PS: Invigdes i början av 40-talet, men byggnaden är fortfarande långt ifrån färdigbyggd! Bakom den snygga fasaden kvarstår fortfarande både rå betong och armering…

 
 
 
 
 
 
Taggar: THF, Tempelhof.;

Ingen bra början...

Tror väl inte det är riktigt så här det ser ut på Tegel Airport i Berlin i dag? Men i bland undrar man...
Kom ju farande med en kvällsflight från Köpenhamn i torsdags. Var lite mör efter en lång dag och vi var till och med lite tidiga. Nu med ankomst till huvudterminalen var planen att bara segla förbi bandet och hämta upp väskan och ta första bästa taxi till hotellet.
Men ack vad jag bedrog mig! 
Vi väntade. Och vi väntade, och VI VÄNTADE...
Ingen att fråga, inga väskor i sikte. 
Någon lyckades få info som hänvisade till disken för saknat bagage. Men för att komma dit var man tvungen att lämna internationellt område. Inte en chans att komma tillbaka in. Kändes inte helt bra...
Kan ju säga att jag började bli stressad när jag såg att vårt plan lämnade sin gate för att flyga tillbaka till Köpenhamn. Låg väskorna kvar...?
Till slut kom beskedet att väskorna var avlastade och fanns vid bandet en trappa ner. Men inte på bandet, vid sidan om och ingen tycktes kunna flytta över dem?
Drygt en timme efter att i landade började bandet rulla till applåder och visslingar. 
Vad är det med dessa kvällsturer till Berlin före Midsommar? För ett år sedan hamnade jag i Upplands Väsby...
Taggar: Bagagestrul, Berlin, Tegel Airport;