Inte bara shopping...

Kan väl erkänna att både jag och mitt resesällskap är bra på shopping. Trots en dyr dollar tillbringade vi ett antal timmar på Macy’s och butikerna kring Union Square för att fynda loss. Men faktiskt med måtta! Har varit med om betydligt mer galna turer!
Nu hade vi ju dessutom relativt generöst med tid! Så vi passade verkligen på att promenera runt och dessutom även turista en del. Flera av upplevelserna har jag inte testat sedan jag var här en månad 2000 och läste engelska.
 
Testade den här sköningen, kabinbanan som går över till Roosevelt Island uppe vid 59e gatan. Attan vilket gurgel i magen! Nästan så man svimmade av när den gungar loss efter varje stolpe! Nu kan det dröja ytterligare 19 år till nästa tur! :-)

Vidare en heldag med start över Brooklyn Bridge och vidare ner genom Brooklyn för att besöka nå’t jag haft på Insta under ett par år, ”Industry City”. Detta kan vi nog dessvärre kalla resans flopp! Efter många timmar kom vi fram och i stället för ett designcentrum visade sig stället enbart erbjuda ett gäng snabbmatsrestauranger och den stora målgruppen tycktes vara barn!??
Men till slut hittade vi en butik, men i stället för innovativ design fanns samma prylar där som är standard på finhyllorna här hemma.
Men vi fick ju en fantastisk dag i solen, och såg miljöer vi aldrig skulle fått se annars! 
 
Fick även in på pinfärska Hudson Yards, och den nyöppnade gallerian med lyxbutiker. Räknar det stenhårt som en turistattraktion trots att vi snackar butiker! Eller kanske det ska gå under kategorin museum? Var in i en av butikerna och hittade en ”karta” med ett par örhängen i garn. Hade lika gärna kunnat ligga på ett REA bord på H&M! Då hade de kostat 15 kronor, nu kostade de närmare 150 dollar...
 
 
Visa fler inlägg