Middag vid havet...

I flera dagar har vi funderat över detta med en helt tom restaurang. Läget är fantastiskt med bord alldeles vid stranden, priserna helt ok och maten lika så! Ändå har vi varit helt ensamma kväll efter kväll. Äter inte folk på semestern? Alla kan väl inte dra iväg i TAXI...? Eller är de tidiga i säng? För det finns inget ställe i närheten?
 
Till lunchen, lika så! Vi brukar beställa till solstolen. Ingen annan äter, eller dricker vid sina stolar. Ingen äter eller dricker heller i restaurangen. TOMT, alltid!
Bara vid frukosten det brukar vara lite liv och rörelse. Den ingår ju...
Men bara för att jag tänkte berätta om fenomenet och våra funderingar i kväll var det fullt! Alla fyra "vid havet borden" upptakna! Attan, blev körigt för våra tre kypare!!
 
För övrigt har vår favorit paraply fixare slutat jobba. När han ställde i ordning våra stolar i morse sken han i kapp med solen. Berättade glatt att detta var hans sista jobbardag. 59 år, och i morgon skulle han bli pensionär. Skulle flytta till dottern i Bangkok...!
 
Bilden?? Utsikten över havet naturligtvis...!

Åt ena hållet, och andra...

En alldeles händelselös dag i paradiset! Vi har bara legat med näsan i vädret och njutit! Från frukost till middag. Lämnade inte ens våra platser för lunch. Fick de servera vid våra "sängar"!
 
Det har varit en helt perfekt dag med strålande sol från blå himmel och perfekt temperatur! Men samtidigt helt livsfarlig eftersom vinden har legat på och svalkat. Man har inte haft en chans att känna att det är varmt! För varmt är det!
Men vi har vår plats under korkeken! Så det är lugnt!
 
Jag har poolen där bakom häcken, M har havet åt andra hållet. Så vi ligger lagom mitt i mellan.
Inte heller någon risk att bli utan solstol. Just nu är det lite mellantid, i väntan på julruschen. Hotellet är knappt halvfullt. Bara att välja och vraka, och servicen är oklanderlig.

Festen är i gång...

Men klart lugnare än i fjol!
Så lite folk...!
Först "driftsatte" vi våra blomsterbåtar tillsammans med andra gäster och hotel personal.
I hotellets trädgård finns en liten damm, och där flyter alla små "blombakelser" runt med ljus och rökelse.
Riktigt vackert, stillsamt och med klar julkänsla!
Tyvärr blev inte effekten riktigt densamma vid havet. Förra året var det hundratals små blomsterbåtar som guppade runt, men i kväll var vinden för hårt och vågorna för höga. Såg att många gick en bra bit ut för att släppa sina "båtar", men ganska snabbt vändes de upp och ner och kapsejsade.
 
Sedan var det lite eld dans på stranden...
Det riktiga draget saknades, men musiken dunkar vidare mot soluppgången.
Huvudpersonen själv Herr Fullmåne, har vi bara kunnat ana bakom molnen...
 
 Dammen, och sjösättningen av våra blomsterbåtar tidigare i kväll...
Elddans på stranden...