Vem drog ur kontakten...?


Normalt brukar jag ta det ganska så piano när tunnelbanan trasslar. Vad ska man göra? Ingen idé att hetsa upp sig om det inte är totalt nödläge. Är man snabb, brukar man kunna få tag i en taxi. Ja, förutom spektaklet för någon månad sedan, då allt frös samman. Alla ersättningsbussar bara åkte förbi, tomma!! 

Eller en gång då en spärrvakt bara stängde igen framför näsan på mig, efter att jag köat i en evighet för att få köpa min biljett. Å hänvisade till en ny, lika lång oändlig kö. Den gången tog jag mig igenom en spärr utan att betala. Å spärren bevakades dessutom av en vakt! Fråga mig inte hur det gick till!! Jag bara slog mig igenom...! Hoppades verkligen på att åka fast och få tala om vad jag tyckte...! ;-) 

I morse var jag tidigt ute, hade möte redan vid nio. Satt i min egen lilla värld och lyssnade på Radio Stockholm när det tog stopp i Alvik. Tåget tas ur trafik, tåget vänder... Ja ha...? Jag VET att det stog Vällingby på tåget...?
Näst, nästan direkt. Åkeshov, ok då... Får bli en tre stegsraket...
Tåget tas ur trafik, tåget vänder...!! 
Strömlöst mellan Abrahamsberg och Hässelby. Ersättningsbussar är beställda. Samtidigt berättar Radio Stockholm glatt i andra örat att kollektivtrafiken flyter på utan störninga... Hallå, här står jag!! Inga tåg! 

TAXI, inte att tänka på i Alvik! Inget svar när man försökte ringa. Massor av tåg personal ute. Men alla med samma information, dvs ingen information. 
Ett tåg fortsatter ett par stationer. Irrar runt. Vad gäller? ALLA irrar runt, vad gäller...?
Till slut lyckas jag dock få tag i en taxi, delar med två kolleger.
Ankommer hopplöst försenad, vilken störtskön start på dagen!

Nu undrar jag, VEM drog ur kontakten...?

Banken, fiket och en lång promenad...


Ok, har hunnit jobba också...!
Men därefter blev det i tur och ordning, banken, fiket och en längre promenad...
Vädret var väl inte hej jublande, men det var ett vårigt skimmer över Ulvsundasjön, trots alla mörka regnmoln.
Lika bra att passa på, hade besökt banken på bortre delen av Kungsholmen. Man ska ju vara ekonomisk och förhandla om räntan, har jag hört... Nu har jag förökt, så får vi se om det ger önskat resultat.

Skulle träffade N en stund på fiket i Lindhagen Gallerian. Men backa när jag kom innanför dörren. Rena kolonin av latte mammar och latte pappor. Inte ett bord ledigt!! 
Hängde vid diskret en stund extra, ville ha vägen öppen för en snabb reträtt...
Men hade sett att några ekipage hade börjat packa ihop, och inom några minuter hade alla vagnar rullat iväg! Snacka om flyt! Eller om det var välling som lockade. Alla skulle hem och sova middag...? Eller förbereda kvällsmaten...? Samtidigt! 
Jag skönk ner i en av de närmaste fotöljerna och pustade ut.

Bara för att konstatera att fiket plötsligt invaderades på nytt. Av ett gäng statister, eller snarare modeller? Sminkös, fotograf, iaktagare... Men hallå, det togs bilder från alla håll och vinklar. Som sagt, stället är ganska begränsat ytmässigt. 
Jo då, N trillade in och även vi fick varsin kaffe. Foto folket lugnade sig till slut, och det gick att koppla av, och till och med höra musiken...!

Å när man ändå var på vift, varför inte ta en extra runda runt husen och kolla in alla nybyggnationer där på Kungsholmens västra delar? De bygger ju så de knakar i området. Så underbart häftigt att man äntligen vågar bygga riktiga hus. Stora ordentliga riktiga innerstadshus! Lustigt nog har folk redan flyttat in, och de i husen mitt i smeten!!
Några av husen kommer att bli riktigt höga. Läckert!! Ju högre, desto bättre. Två kolosser, som bildar port ändes Essingeleden visar riktig attityd. Tyvärr tror jag inte jag ser dem från balkongen, men jag vet att det planeras ytterligare nå't torn i området. Visar sig, som sagt...

Båda bilderna är tagna mot Solna, och husbåtarna runt Pampas Marina. Ser kallt ut med isen som fortfarande simmar runt skroven. Men ljuset signalerar vår!! Vårskenet går rakt igenom alla regntunga grå moln.
Det är så inspirerande...!

Allt försvinner...!


Så har jag hallen fylld av flyttlådor igen. Bara att börja fylla dem. Införskaffade även några rullar pack papper. Meningen var att skaffa bubbelplats. Var övertygad om att jag såg det på jätterulle sist, nu var det bara i engångsförpackningar.
Passade även på att kolla trall till balkongen. Får bli en senare fråga. Ska flytta in först. Å det gäller även för utemöbler. helt klart är att det är dansbana som gäller för uterum i år. Inte min lilla kompakta balkong. Då blir det ståplats. Eller en stol, på sin höjd. Blir bara så ensamt då, om gästerna ska stå...

Under  aftonen har jag kollat på en film.
Det är ju så märkligt med mina filmer sista tiden. DVD burken lägger bara ut sub texten till en del, sporadiskt... Nu går det ju bra när det handlar om engelska filmer. Var värre när det handlade om Coco Chanell, som var på franska. men i dag förstod jag problemet. Det måste vara en inställningsfråga. Textraden syns bara när det är två rader. Annars kommer textremsan utanför bilden. Är ni med...? Får väl leta fram en manual och se om jag kan lösa det. Eller så får jag hålla mig till engelsktalande filmer, eller svenska...

Earth hour...
Jo, jag skulle vara med. Missade det helt förra året. Missade det igen i år. Hade bara filmen och den försvunna texten i huvudet.
Å tar jag inte och slår igen fabriken nu, missar jag snart en timmes sovande också. Då själ någon tiden. Å den har jag redan blivit bestulen på en gång i år. Närmare bestämt i Orlando. Plötsligt var den bara borta, timmen...