Favorit i repris...

Har ägnat mig åt en favoritserie några kvällar. Ett två sässonger långt maraton tittande. Favorit i repris, kan vi säga! Docusåpan om Arlanda från 2009. Stockholm Arlanda...
Klart jag bara älskar den! Hittade den på TV3 Play för några år sedan, och så länge den finns kvar är den värd att se. Om och om igen... Man blir lite full i skratt, man blir förvånad. Å visst, en och annan gammal kärra. Thai kör fortfarande med sin B747a exempelvis. Var några år sedan en ersattes med en trippelsjua.
Men det är ändå ju så kul att se!
 
För något år sedan hittade jag samma serie format inspelat på Kastrup. Någon annan playkanal? Kan ha varit 4an? Men gissar att den var inköpt och då hade den begränsad visningstid. Har sökt för att försöka hitta tillbaka till den, men inte... Där går jag bet.
Får hålla tillgodo med fräcka SAS bilder som just nu svämmar över nätet med tanke på deras pågående jubileum. Såg förresten att det på en av dessa bilder dök upp ytterligare en B747. Hade ingen aning om att SAS haft riktiga "jumbosar" i sin flotta? Måste jag googla på.
Annars är ju bilderna på deras nya businesskabin inte heller fel! Även här skulle jag kunna tänka mig en repris, en klar favorit!
Taggar: B747, B777, Play, SAS;

Hotel, down town Visby...

Tänkte jag skulle få ihop något på temat "Arsenik och Gamla spetsar..."
För just virkad spets var det första jag tänkte på när jag kom in i vårt rum. På sängborden, och som sängöverkast! Inte riktigt stilen jag har hemma! Men även jag virkade spetsdukar på 70 talet! Långa fönsterlöpare!
Närmast exotiskt i dag! Lite charmigt! Möjligen en smula slitet?
Dessutom blommor i fönstret! Oj, vi glömde visst att vattna! Men det var en kaktus, någon hade nog tänkt till!
Vidare en plyschsoffa och tjockTV!
Men jag skulle inte säga retro, detta var bara annorlunda. 
 
Det är Hotel Gute jag talar om! Hotellet där en av huvudpersonerna i Mari Ljungstedts senaste bok har ett "rendez vous" till frukost. Fantastiskt läge bara några gator från Stora Torget, innanför ringmuren! Klart man hade nära till allt! Väldigt nära! Man kände sig välkommen!
Sedan var det ju intressant att hotellet var helt utsålt en helg i september! Lite trångt till frukost var det, för oss som valde att äta...
 
PS...
Eftersom jag inte är "kändis" är detta inte ett sponsrat inlägg! Jag har betalat för att bo och tycker, om det...
Taggar: Hotel, Mari Ljungstedt, Visby, litteratur;

Visby, rosornas stad...

Första helgen i september, och Visby har gått in på lågsäsong. Anar att det är svårt att få en gränd alldeles för sig själv när det är Stockholmsvecka? Samtidigt frågar jag mig nu efter ett par dagar, var finns alla Gotlänningar?? De som låter som Babben Larsson?
Lovar, du hör mer gotlänska på Drottningatan hemma i stan en lördag, än här i Visby! Har de fortfarande flytt sin stad? För nog finns de väl här under vintern? Kan ju inte vara helt övergivet?
Kommer de fram när alla säsongsarbetare åkt till Åre?
 
Fortfarnde finns det mängder av turister! Men det känns lugnt och härligt tillbakalutat! Lite softat lixom!
Ett stor kryssare har lagt till med tysktalande tyska turister för några timmar. Sedan är det tanter, massor av tanter i sällskap. Syjuntor och väninnor på vift? En lagom utflykt, lagom långt bort? 
Många restauranger har packa ihop. Men vem kunde ana att sommarens skulle komma tillbaka? Behövs knappt en värmare, även om man väljer att sitta ute. Andra kör fortfarande för fullt!
Men visst är det nedräkning! Ligger lite i luften! Men jag gillar det, skarpt! Hittar en riktigt bra fiskerestaurang på Stora Torget.
 
Det blir långa promenader runt de labyrintlika gatorna! Hade ingen aning om att det var så kuperat! Man har en märklig förmåga att gång på gång komma tillbaka till gathörn man just passerat! Avstånden är klart begränade, inser man ganska så snabbt! 
Gör allt de där man borde! Kollar in den fantastiska domkyrkan, botaniska trädgården, Almedalen, Strandpromenaden, ringmuren...!
Men inser alldeles för sent att vi missat både tåg och Spökvandring. Men något måste ju sparas, så man har en bra anledning att få komma tillbaka...!
Taggar: Gotland Visby, Stora Torget, Visby, Visby Domkyrka;