Berlin Marathon...!

Med start runt hörnet!
Alltså startade jag dagen på balkongen. Hade ett "hål" mellan träden där jag kunde se löparna passera.
Friskt luft och härlig sol gjorde det hela till ett rekordlopp! Jag hade bokta möte vid Hotel Adlon med kollegan två timmar efter starten. Trodde de skulle bli en ganska lång väntan.
Men de två i toppen sprang om mig redan ett kvarter före! Lite drygt två timmar att ta sig runt drygt fyra mil! Jag skulle ta mig tre kilomet, och blev försenad. Men till mitt försvar, det var ju på grund av loppet och alla avspärrningar.
 
Tog oss via parken ner till Potzdammer Platz... Fortfarande en ström av löpare. Härligt väder med strålande sol, vilken folkfest! Dessutom invasiona av danskar! 
 
Kollade kartan för att få till en lunch. Då tar man sig gärna en bit iväg från alla turister. Valet föll på Kreutzberg, och Bergmannerstrasse. Med en närmare titt på kartan konstaterde vi att det är närmare att gå, än att trassla med tågbyten! 
Fattar inte hur det går till, men Berlin krymper för varje dag...!
Allt, ligger ju inom gångavstånd!
Men här blev vi lite fega. Körde ett säkert kort med favoriten "Knofi". Först på ena sidan gatan, sedna en kaffe på andra sidan gatan. Deras "bakficka". (Det är där de även har kakor...)
 
Efter det var vi ganska nöjda.
Jag funderade på en promenad hem via Schöneberg. Den närheten hittade jag ju i går! Men så fick vi tillbaka energin. Next stop, Flyghamnen Tempelhof praktiskt taget runt hörnet...
Lustig prick där på storbilds TVn. Tror vi såg honom när han kom springandes föbi oss utan skor i bara strumporna. Sedan visdade det sig att han var värsta tyska schlagerkungen och brände loss en klämmig låt om att ta av sig skorna, eller vara utan skor, eller... Ja, nå't med skor. Frågan var om han sprang hela maran? Han har en skum nummerlapp!
Knofi, en av mina favoriter! Men jag vet nu att jag föredrar andra sidan gatan! Deras lilla bakficka är mysigare, och där har de även lite kakor. Viktiga saker att veta!