Katowice, första Intrycket...

Det är ju Krakow som gäller, tjänsteresa för att läga känna mina Polska kollegor. 
Innebär en massa egentid, samtidigt som tiden att se sig omkring blir ytterst begränsad.
Kan erkänna att hotellet och omgivningen är lite svår. Svårt att få kläm om var centrum finns. Ser ut att vara ett storhotel. Men har insett att det bara är en del av byggnaden som är just hotel. Har blivit taxi till och ifrån kontoret.
Försökte hitta något ätbart i gallerian nära, Anka... Två kvällar i rad faktiskt!
Satsade på hotellets Sky Bar, 27e våningen första kvällenl... Lät verkligen lockande! Flygtema, kunde det bli bättre? Intressant, kom väl dit en stund efter nio... Helt tomt! Jag och en kypare, och en enorm ekande bardisk.
Tur att det fanns wi fi säger jag!
 
Men så i kväll...
Kollegorna hade engagerat en egen "guide", bara för oss! Nu har jag "gjort" Katowice! Å jag lovar, det inte var den guidade turen i guideböckerna! Detta var riktigt cool, och anorlunda!
Plötsligt fick jag en helt annan känsla för detta. En chans att även se stan i dagsljus! Vilka miljöer!
Käkade på ett student hak relativt nära kontoret.
Vidare till en udda klubb där alla satt och spelade någon form av strategi spel? Förstår att föreningslivet är viktigt! En bar, den här ggn en halv trappa upp i ett vanligt bostadshus. Som en lägenhet, udda och kändes lite hemligt. Omöjligt att finna på egen hand. Inga skyltar! 
Dessutom insåg jag att mitt hotel nog låg lite, lite vid sidan om. Fast med fullt möjligt promenadavstånd till kontoret! Citykärnan är inte enorm, men nu vet jag var jag vill bo nästa gång. För detta gillade jag! Hit måste jag tillbaka!
 
Vi passerade den stora kyrkogården tidigare i kväll när vi skulle till restaurangen. Kollegorna höll inte riktigt med att det var en passande bild för facebook och bloggen. Jag tycker den var otroligt vacker...!
 
Visa fler inlägg