Med karta och kompass...


Trots 15 år som flanerande Stockholmare, och dessförinnan Solnabo...
Det finns en stadsdel som inte är min grej. En stadsdel där jag alltid är lika lost, nämligen Östermalm! För några år sedan gjorde jag ett försök att gå hem i från Karlaplan. Efter att jag kommit vilse två gånger samma kväll, slutade det med att jag gav upp och hoppade in i en taxi. Då hade jag återigen kommit helt ur spår... Halvvägs ner i Värtan... Vet inte vad det är, jag kan ju övriga delar av stan. Till och med ganska så väl, vågar jag säga... Gatorna här har sin egen vägar, och leder i alla fall inte dit jag vill.

I kväll var det dags igen. Middag på "Halv Grek plus Turk", Östermalm...
Men för att vara säker... Beväpnade mig med karta utprintad från Gula Sidorna över närmsta kvarteret. Å det var nog en väldig tur, eftersom det visade sig att restaurangen i fråga inte ens hade en skylt med namn utanför porten!!

God mat, klart godkänd! Men hade gärna tagit en turkisk kaffe på.
Att serveras en Nespresso, kändes lite "b"...

Hemgång, och det var då jag blev lite vågad.
Var ju en härlig kväll! I stället för att dyka ner i närmaste tunnelbanehål, varför inte ta en promenera? Rent av flanera?

Lyckades!
Tog Nybrogatan ner mot Stureplan, och det blev en behaglig promenad genom stan med spännande fönstershopping! Så nöjd jag kände mig! Nästa gång ska jag utmana mig själv och utgå från Karlaplan. I bland måste man leva farligt...!
Väl hemma , slog det mig...
Tror jag har en GPS i telefonen...? Aldrig mera vilse...!
Visa fler inlägg