Foto Kurs...!


Lovar att jag känner mig lätt mör! Har travat gata upp och gata ner med ett stativ på ryggen! ;-) Solen har strålat från en blå himmel! Mitt uppe i det hela, och dagen bara passerade i ett rasande tempo!  

Har varit på foto kurs!
Eller kurs och kurs, så nära privatundervisning man kan komma! Vi var två glada amatörer som skulle försöka sätta oss in i kamerans alla mysterier! 
Vi har drillats i exponeringstider, vitbalanser, iso och bländare...!

Träffades uppe på Söder i morse.
Ca timmen med teori på ett morgontidigt café, och därefter foto för hela slanten! Övning utifrån givna instruktioner i olika situationer som stadsmiljö, panorama, produkt, djup och porträtt. Men även en del bildkomposition mm.   
Så lycklig man blir när 25-öringen plötsligt trillar ner!
Men attan, det gäller att ha huvudet med sig, å fingrarna på plats! Alla knappar att trycka på och att snabbt ratta rätt! 
Detta är inte något man lär sig på några timmar!

Bara ut och öva vidar!

Vilket jag passade på att göra för en stund sedan, då ett gäng stora luftballonger gled förbi...!

Maraton i stan...!


I dag är det maraton som gällt. Stockholm Maraton i högsommarvärme!
Har snurrat runt några timmar med kameran på magen. Riktig folkfest och löpare i högform!
Minst lika kul att spana vid sidan om tävlingen som på de som springer!!

Bilden ovan är tagen av den stora massan av löpare vid Vasaparken. De är just varvade av loppets ledare som passerat på löjligt lätta fötter! Såg riktigt skönt ut att passera duschen! Trots att gick runt i skuggan var man ordentligt varm!   
Klicka på minibilderna, för att få dem större!    
 Här har vi alla nyfikna åskådare!
 Den här damen hittade jag i skuggan på Odengatan. Hade tagit med sig sin stol och satt i skuggan och löste korsord, och kunde samtidigt njuta av folklivet. Smart!
Här ha vi en stackars funktionär som ser ut att vara tröttare än alla löpare tillsammans! :-)

Slutligen, det som jag tror får bli en av dagens favoriter. De här coola gänget hade skapat sin egen vätskekontroll på Torsgatan. Vet inte om det var fritt för de finska löparna att stanna till på en pizza och en kall öl? Jodå, de hade frysväskan bakom bilden! Så nog var drycken kyld...!

Men vad är detta...?