Hem, kära hem...

Så var det Stockholm som gäller igen. I alls fall för några dagar.
Men ett träd, en sista bild från gården får avsluta. Å minnet av ljummen luft och blå klar himmel. Nästan vårkänslor! Men inte så illa här hemma heller.
Besökt stan i dag. Jagat en ny stor resväska. Duffle, kallas de så? Superlätt! Hittade vad jag sökte! Så hoppas vi att den kommer till användning också, snart...!

Å nu var det slut...!

Sista arbetsdagen, och jag bjöds på en stor låda fylld med lördagsgodis. Kakor, kex, vin... En massa godis och dessutom en liten mini buddy bear från Berlin! Så förvånad jag blev! Inte vad jag förväntat mig!
Hade bara sett fram emot en trevlig lunch, eftersom hela gänget jag jobbat med sista två månaderna var på plats samtidigt. Det blev en riktig långlunch också, och vi hade urtrevligt!
 
Å nu, tro det eller ej! Väskorna är stängd, och attan så välfyllda. Var nog det där "E'et", så sänkte bagaget totalt! Ska bli intressant att se om det går att ta sig fram till någon disk till slut, och få upp den stora på vågen! Rena NYC varningen. Från den gamla goda tiden, när det var 32 kg som gällde.
 
Har avslutat kvällen som jag började för en massa veckor sedan. Men en middag vid en av diskarna på KaDeWe. Å sedan en skön vandring hem genom stan. Planen är att hinna med en fika i morgon bitti, men sedan blir nästa vandring först på hemmaplan. För nu är det slut...
(För den här gången!)

Karbon och Megafon...!

Tog en middag på KaDeWe i går kväll med kollegan. Vi valde den italienska disken, och det serverades en riktigt god pasta! Kvällen var ganska lugn och periodvis var det inget att göra för kocken. Efterson vi sitter på förta parkett, har man ju tvärkoll på vad de gör där bakom disken.
Döm om vår förvåning, när kocken plockar fram en lite svart bok i vlken han börjar skriva in det som behöver beställas, eller om det ska hämtas?
Men grejen är inte att han skriver för hand i boken, det är att han först mycket försiktigt har lagt tillrätta ett karbonpapper mellan sidorna!
Karbonpapper, när använde man sådant sist...?
Tur att de har en egen butik, om det skulle bli svårta att få tag i!
Nästa iaktagelse, i morse när jag skulle till jobbet.
Nu rullar mitt pendeltåg hela vägen till jobbet igen, men det går med reducerad trafik. Bara tre gånger i timmen.
Dessutm går det alltid från samma spår, vare sig det ska till eller ifrån.
Gäller alltså att vara lite uppmärksam, så man inte hamnar på ett tåg som går åt fel håll.
Men för att hjälpa oss trafikanter har tågmannen som finns på varje station, letat fram en stor megafon som han ropar i för att vi ska veta vart tåget går och att dörrarna kan stängas!
En jättetratt, lite som på teater!
Blir lite förvånad, jag är i Tyskland!