Vem drog ur kontakten...?


Normalt brukar jag ta det ganska så piano när tunnelbanan trasslar. Vad ska man göra? Ingen idé att hetsa upp sig om det inte är totalt nödläge. Är man snabb, brukar man kunna få tag i en taxi. Ja, förutom spektaklet för någon månad sedan, då allt frös samman. Alla ersättningsbussar bara åkte förbi, tomma!! 

Eller en gång då en spärrvakt bara stängde igen framför näsan på mig, efter att jag köat i en evighet för att få köpa min biljett. Å hänvisade till en ny, lika lång oändlig kö. Den gången tog jag mig igenom en spärr utan att betala. Å spärren bevakades dessutom av en vakt! Fråga mig inte hur det gick till!! Jag bara slog mig igenom...! Hoppades verkligen på att åka fast och få tala om vad jag tyckte...! ;-) 

I morse var jag tidigt ute, hade möte redan vid nio. Satt i min egen lilla värld och lyssnade på Radio Stockholm när det tog stopp i Alvik. Tåget tas ur trafik, tåget vänder... Ja ha...? Jag VET att det stog Vällingby på tåget...?
Näst, nästan direkt. Åkeshov, ok då... Får bli en tre stegsraket...
Tåget tas ur trafik, tåget vänder...!! 
Strömlöst mellan Abrahamsberg och Hässelby. Ersättningsbussar är beställda. Samtidigt berättar Radio Stockholm glatt i andra örat att kollektivtrafiken flyter på utan störninga... Hallå, här står jag!! Inga tåg! 

TAXI, inte att tänka på i Alvik! Inget svar när man försökte ringa. Massor av tåg personal ute. Men alla med samma information, dvs ingen information. 
Ett tåg fortsatter ett par stationer. Irrar runt. Vad gäller? ALLA irrar runt, vad gäller...?
Till slut lyckas jag dock få tag i en taxi, delar med två kolleger.
Ankommer hopplöst försenad, vilken störtskön start på dagen!

Nu undrar jag, VEM drog ur kontakten...?
Visa fler inlägg