Turist! Ja, visst...!

Ledig vardag, vilken lyx! Passade på att göra stan med systersonen. De där man sällan gör, men alltid pratar och och planerar för. Tanken var nå’t kul och underhållande och förhoppningsvis få lite lärorikt kuriosa på köpet.
Har sett den här ”båtbussen”, eller ”Oceanbus” rulla stan runt några gånger. Vilken galen och knasig idé! Döpt till Estelle, by the way...
Startade upp vid Kungsan, och mitt i allt kom Vaktparaden marcherande! Det blev verkligen extra allt! Inte sett Vaktparaden sedan jag jobbade inne i stan! Typ tolv år sedan?
En vända runt Östermalm, och sedan full fart ut i plurret! Vilket plask! Attan, rent av lite småläskigt!
Inte riktigt vad man är van med till vardags. Puttrade vidare som båt, Djurgården runt! Verkligen något annorlunda och mycket underhållande! Väl värt att testa, även som Stockholmare!
Vaktparaden red förbi...
Å så full fart ut på böljan...
Men faktiskt, det kommer mera! En attraktion gör ingen turist! 
Väl på land igen hade vi ett par timmar på oss att ta oss ut till Gärdet! Sen lunch bokad bland molnen! Buss 69 ut till Kaknästornet! Här var det inte fullt så länge sedan mitt senaste besök. Men mitt i vintern och med ösregn.
I dag var det strålande sol och fri sikt! Riktig businesslunch, vilken vardagslyx. Ett mycket trevligt sätt att umgås och göra stan på samma gång. 
Måste dock erkänna att jag själv inte var riktigt med vad gäller dagens bilder. Både ”båtbussen” och vaktparaden har jag lånat från systersonen. Men på vattnet och Kaknäs var mina egna...  
Taggar: Businesslunch, Kaknästornet, Oceanbus, Turist i Stockholm, Vaktparaden, Vardagslyx;