Lördagshöjdare i Kreuzberg…!

En bra start är att inta en stärkande frukost på KaDeWe. Vad gör man inte för att komma i rätt lördagsstämning?
Kan dock erkänna att jag blev lite besviken på besöket. Inte på ”frukosten”, klart godkänd. Men det pågår en gedigen ombyggnad av hela varuhuset och det hade skett en del förändringar där uppe på saluhallsplanet… En del diskar har flyttats, andra har försvunnit helt. Min favorititalienare har plötsligt förvandlats till en juice bar? Vilket var lite snopet! Vi hoppas väl de inte tappar känslan och förvandlar planet till en ”matsal”…! Att all omflytt beror på ombyggnaden.

Östsidan och stadsdelen Mitte i går. Nu var det dags att visa lite mer av Väst, och då inte bara shopping.
Jag gillar ju Stadsdelen Kreuzberg, och västra delarna med Bergmannerstrasse är klart värt ett besök. Trots att fokus inte enbart var butiker lyckades L fynda en hel del. Finns ju en del spännande små butiker i området.

Vi passade även på att besöka Saluhallen en bit nedför gatan. Man blir ju så sugen att bara slå sig ner! Tror faktiskt jag bara tagit en kaffe här tidigare?
Nu hittade vi en lite Cava bar längs in och ett ledigt litet minibord perfekt för två… Vilken grej!
Killen bakom disken kändes först svår att få kontakt med, men efter en stund var han väldigt tillmötesgående och serverade både himmelska ostar och charkuterier till liten peng. Vilket ställe!
Dessutom hade de någon form av happening och en specialist som bara hade till uppgift att skiva upp en helt fantastiskt god skinka. Helt klart ett ställe att återkomma till! Med eller utan skink specialist!

Alla bilder har jag lånat av L...