Loppisar i dagarna två...

Dras ju till dem, som flugorna dras till sockerbitar...
BOKSTÄVER, stora röda E'n i form av gamla kvaddade neonskyltar. De är ju bara så snygga!
Men i år blev jag utan fynd. Attan, de börjar bli dyra. Kändes inte ens motiverat att försöka börja pruta när utgångspriset strax före stägning låg på 100 euro? Hur är de möjligt?
Dessutom såg de förvånansvärt snygga ut. Risken var stor att det var fejk. Nytillverkade i Kina typ... Hela vitsen är ju att de ska ha använts och hunnit rosta ner sig en smula.
 
Men det är ändå alltid kul att dra runt på riktigt bra loppisar. I Berlin finns ju en del. Med massor av snygga och galna prylar. Skulle med lätthet gå att fylla en lastbil. Stolar, lampor och så BOKSTÄVER då...
 
Min favorit har alltid varit söndagar och Arkonaplatz i Mitte. Här har det hunnit blivit några E'n genom åren. Men även lördagarna vid Bergmannerstrasse i Kreutzberg. Trots att själva loppisen här är relativt begränsad är området kring, härligt bohemiskt och charmigt. Missa för allt i världen inte saluhallen!
Men tillbaka till söndagen. I år dök en ny favorit upp! Mauerpark... Bara minuter ifrån Arkonaplatz. Åkte ju med ett loppis proffs! Här fanns en massa väldigt udda prylar! Ett jäteområde. Tidigare om åren har jag bara sett folkvandringen...
Slutligen rundade vi av det hela med en spårvagnstur ner till Boxhagene platz i Fredrichshain. Det var där jag snubblade in i bilden ovan.
Mauerpark...
Samt Från Arkonaplatz nedan...
 
Taggar: Arkonaplatz, Bergmannerstrasse, Berlin, Boxhagener platz, Kreutzberg, Loppis, Loppis Fynd, Mauerpark, Mitte;

Kommentera inlägget här :