En lång, lång, lång promenad...

Rivstart direkt med gympaskorna på och promenad söderut ändes 9e Avenyn. Kollar in Chelsea Market, en av mina favoriter. Trixar oss vidare genom West Village som bjuder på årets första uteservering. Riktigt härligt att kunna sitta utan jacka i solen! Gallerier och snygga butiker i SoHo och sedan Broadway hela vägen ner till Battery Park.
Klart vi måste kolla in Liberty Tower och den sprillande nya futuristiska stationen som invigdes för bara någon vecka sedan.
Jo då, även lite chans till shopping på Century 21. Alltid, om man har vägarna förbi!
Men måste erkänna att jag inte längre tycker att det är fullt lika spännande. Alldeles för mycket folk!
 
Det är systerdotterns första riktiga besök i NYC. Vill ge henne en härlig första känsla av en av mina stora favoritstäder sedan många år. En chans att vara turist på riktigt!! Vidare...
Frihetsgudinnan är ett måste!
Efter den långa, långa promenaden är det skönt att få vila fötterna. Så en båttur passar ju perfekt! Kommer lagom till näste färja över till Staten Island. Fantastiskt, dessa turer är fortfarande gratis!
 
Siktar in oss på South Street Seaport några gater norr ut. Måste visa fler skrapor!! Just där är det extra vackert när skymningen faller och alla fönster tänds upp. Dessutom bonusen i form av Brooklyn Bridge!.
Men döm om min förvåning när vi kommer fram och jag inser att hela komplexet är borta! Det är ju en Pier som för många år sedan byggdes om till galleria men butiker, restauranger och barer.
Visst, har väl insett att butikerna haft det svårt. Flera har slagit igen, lokalerna har stått tomma. Men därifrån till att riva allt!?
Har googlat lite i efterhand, och ser nu att det hela är under total ombyggnad. Eller ska vi säga nybyggnad? Det hela kommer att bli betydligt mycket större då de nyinvigs nästa år.
Vad som redan var klart, en snygg bar och restaurang alldeles nära på kajen. Går att se Brooklyn Bridge även därifrån...!
Klart vi promenerade tillbaka till hotellet!
Liberty Tower och nya Path Stationen i förgrunden
Nybygget vid South Street Seaport och  Industry Kitchen Bar
Taggar: Frihetsgudinnan, Liberty Tower, South Street Seaport;

Kommentera inlägget här :