Runt, runt...


Lökken, tidigare i dag...

Så lämnade vi Skagen under förmiddagen. Styrde kosan söderöver mot Hirshals, en liten ort på väst sidan. Huvudsaklig näring inom fiske och med färjeförbindelse med flera Norska städer som Bergen och Stavanger. Annorlunda bebyggelse! Jag har aldrig varit på Grönland, men här fick man en idé...! Alla fiskebåtar var "gulligt" ljsublå...!

Fortsatte söderut ytterligare ett gäng kilometer. Målet var Lökken. Trots att vi kom under "fel" sässong, var det svårt att hitta en parkering! Mängder av turiser! Det myllrade bra på huvudgatan och runt torget. Utpräglad sommar stad, men inte fullt lika charmig som Skagen. Däremot kunde Lökken bjuda på en helt sanslöst långa häftig strand, pulver...! Men stranden var inte bara för turister, även här fanns en del fiskebåtar och kommersen att sälja färsk fisk pågick för fullt trots söndag. Bilden ovan visar deras mer flatbottnade båtar en bit upp på land. Frågan är om deras läger beror på tidvattnet?

Dags att vika av, och ta sig tillbaka mot Fredrikshamn och färjan. Tyvärr bjöds vi på ganska mycket regn, så de sista timmarna innan avresa tillbringade vi på en hamnkrog nära färjeterminalen. Nu gjorde det inte så mycket. Stället hade en skön miljö, god mat och tillhörande passande dryck! Så vi väntade så gärna!
Samtidigt piskade vinden på ordentligt. Vi befarade en ganska guppig tillbakaresa. Men det var inga problem! Vi gick som på räls, till och med mindre rörelse än på överresan... Dessutom färre passagerare, så det blev en avkopplande tur över havet.
Knappa timmen efter landstigning, var vi åter i Alingsås.

En bit av hamnen i Hirtshals, med sina ljusblåa fiskebåtar...

Den oändligt långa sandstranden i Lökken...