21 okt -Williamsburg, söder om Broadway...

Vi korsar Brodway, och njuter av Williamsburg Bridge vars siluett speglar sig emot himmelen. 


Med ens befinner oss i en helt ny miljö, men fortfarande rör vi oss på Beresford Ave! Caféerna och de hippa butikerna är borta. I husen är gardiner neddragna, eller försatta. Få öppna verksamheter. Enbart en och annan mindre livsmedelsbutik... 

Allt känns som en film, på gränsen till surealistiskt! Det "myllrar" av människor omkring oss, alla tar sig fram i ganska rask takt. Men ingen ögonkontakt! Folk kommer från alla håll! Huvudsakligen män, några ensamma andra i grupp. Men även familjer, man ser en del grupper av barn, men då bara unga pojkar. Kvinnorna är få...
Männen är alla klädda i långra mörka rockar, med byxor eller vanligare, vita tjocka strumpor. Huvudbonad är stor rund, med en udda form, som ett hjul...? Vi befinner oss mitt i det hela, som besökare i en främmande värld. Vi har kommit in i det område som till största delen bebos av chaussiderna. En grupp ultra ortodoxa judar som har ett av sina huvudsäten just här i Williamsburg, NYC. Karaktäristiskt för gruppen är framför allt deras traditionella klädsel, alltid i svart och männens tinninglockar! 

Numera ser man dem ofta inne på Manhattan. Men detta är första gången jag besöker Williamsburg.
Det är söndag kväll och vi blir förvånade över all aktivitet som råder! Vi lägger också märke till en slags "utbyggnader/tillbyggnader" som finns vart vi kommer. Många har dem på balkongen, avsatsen till brand trappor, vid butiker, vid skolor, överallt. 
Nu väl hemma har M hittat en del info på nätet. Just nu firas en högtid under tre dagar då maten ska intas i dessa "hyddor".